METAPHYSICA

Prevodilac: Mario Lampić
Broj strana: 1160
Pismo: Latinica
Godina izdanja:
Povez: Tvrd
Format: 14 X 21 cm
ISBN: 978-86-7884-135-4

Tajna učenja svih epoha

Edicije:
Cena:
7500din
0% popusta!

Prevodilac: Mario Lampić
Broj strana: 1160
Pismo: Latinica
Godina izdanja:
Povez: Tvrd
Format: 14 X 21 cm
ISBN: 978-86-7884-135-4

Jedno od najcenjenijih i najučenijih dela mističke filozofije 20. veka prvi put se objavljuje u Srbiji, a odštampano je na 1.160 stranica u ediciji Agarta. Više od 700 fusnota, tabak kolornih ilustracija Augusta Knapa iz prvog izdanja, indeks na više od 100 strana, crteži, grafike, simboli, šeme, tabele i drugo krase ovu dragocenu knjigu.

Klasik iz 1928. godine – majstorska enciklopedija mitologije, ritualizma, simbolizma i arkanskih Misterija, sa preko 200 ilustracija.

Kao nijedna druga knjiga XX veka, legendarno delo „Tajna učenja svih epoha” Menlija P. Hola, koje obuhvata tajne doktrine od hermetizma, tajni piramida i Izidinih Misterija, preko antičkih filozofa, Pitagore, alhemije, kriptologije, kabale, tarota i zodijaka, do mističnog hrišćanstva, rozenkrojcera i masonerije, predstavlja kodeks okultnih i ezoteričnih tradicija sveta.

Opis izdanja:

Gotovo svako od blizu pedeset poglavlja toliko je krcato informacijama da bi slobodno moglo biti koncipirano kao zasebna knjiga. „Tajna učenja svih epoha” je osnovno štivo za svakog čitaoca željnog ezoterijskog znanja.

„Čitaoci koji danas prvi put otkrivaju Tajna učenja svih epoha susrešće se sa knjigom koja se verovatno razlikuje od bilo čega što su dosad videli. Ono što ovu knjigu izdvaja jeste činjenica da je to možda jedini kompendijum te vrste u poslednjih nekoliko stotina godina, koji svet mitova i simbola prihvata pod njihovim vlastitim uslovima“. „Knjige poput Zlatne grane gledaju na drevnu prošlost kao što se posmatraju eksponati u muzeju – interesantno je i vredno proučavanja, čak značajno, ali nikada se o tome što čitamo u drevnim analima, što pronalazimo u njihovom šapatu o delovanju univerzuma i čovekovom mestu u njemu, ne razmišlja kao o nečemu što može biti istinito za nas, danas“.

                                                                                                                           – Mario Lampić
prevodilac