METAPHYSICA

O nama

Izdavačka kuća Metafizika

metaphysica o nama metafizikaOsnovana 2002. godine u Beogradu kao kuća sa jasno definisanim profilom. U izdavačkom smislu, s tehničkog aspekta govoreći, negujemo klasičan vid publikovanja knjiga, angažovanjem ofsetne, digitalne i visoke štampe na kvalitetnom materijalu. Osim toga, krećemo se i u pravcu usvajanja savremenih tehnologija.

Ipak, ono što nas čini jedinstvenim u ovom delu sveta ogleda se u sledećem – koji god ljubitelj knjige, na prostoru od Makedonije do Slovenije, kao i u rasejanju širom sveta, poželi da pročita značajnije delo iz oblasti hermetičke filozofije znaće da može da ga potraži objavljeno u biblioteci Agarta. Isto važi i za drevna duhovna učenja, umetnost, poeziju, religiju i nauku, ukratko – sve ono što nosi prefiks duhovnosti i visoke umetnosti korespondira sa izdanjima naše izdavačke kuće.

Oformili smo preko trideset edicija, kao što su: Androgin, mistička proza, Nektar, svetska poezija, Lavirint, drevne zagonetne civilizacije i fenomeni, Ideje i epohe, zabranjena učenja, Mandala, razvoj ljudskih potencijala, Pojmovnik čudesnog, granični fenomeni i tehnike, Velike civilizacije, Umetnost i oblik, teorija umetničkih formi, metoda i tehnika, Medicina divina, prirodni vidovi lečenja i predohrane, Keisaku, istočnjačke borilačke veštine, Teos progenitor, povezivanje nauke i religije, Index librorum prohibitorum, zabranjivane i spaljivane knjige, Damin gambit, najznačajnija geopolitička dela, Svetionik, arhaična duhovna učenja, Orient et occident, putopisi po duhovnoj geografiji sveta koji povezuju Istok i Zapad, itd.

Naša knjižara se nalazi u starom jezgru Beograda, na Dorćolu, delu grada gde se čuva drevno predanje o njegovoj veličanstvenoj prošlosti. Ponudom starih i novih knjiga naša knjižara povezuje minule epohe sa duhom modernih vremena. Ovde se susreću vremešni ljubitelji pisane reči i poletarci koji smatraju da im je namenjeno poslanstvo otkrivanja večne tajne sveta. U ugodnim razgovorima, uz tonove ambijentalne, etno ili duhovne muzike, plete se tkanje Velike predaje, skriveno iza kriptovanog značenja kazane reči. Ovde se takođe susreću mladi, nepotvrđeni pisci, koji imaju šta da saopšte, ali ne dobijaju pravu priliku kod velikih izdavačkih kuća, pa, uz iskusne savete i praktična uputstva, u našoj radionici pripremimo, dizajniramo i štampamo njihovu prvu knjigu, ustreptalu od energije da se nametne čitaocima. Naš proizvodni deo se zove Grafička radionica MondoPres, u kojoj pružamo usluge uredničkog konsaltinga, lekture, kompjuterske pripreme, likovno-grafičkog izgleda, digitalne i ofsetne štampe, kao i plasmana knjige u knjižarsku i bibliotečku mrežu Srbije.

Dobar glas o našoj poslovnosti i kućnom ambijentu topline i neposrednosti odavno je najbolja preporuka za sve ljubitelje knjige kako iz Srbije tako i čitavog sveta da dođu kod nas.